Säg ifrån

DF 1

Här är lite andra skrämmande exempel på hur våra skattepengar slösas bort hela tiden….! Läs och begrunda!
(Vill Du ha fler uppgifter, få reda på 100-tals andra exempel på hur tidigare och nuvarande regeringar, EU, kommuner, landsting har lurat och försnillat miljarder och åter miljarder av DINA och våra skattepengar, så kontaktar Du oss)! 

SVERIGES BISTÅND 2015-2016? Nuvarande regering vill ta 60% av biståndsbudgeten för att täcka den skenande och okontrollerbara kostnaden för ekonomiska immigranter och  verkliga 10% asylsökande som faktiskt behöver skydd!
Sverige ger i dag omkring 1 procent av BNI i bistånd. Den samlade biståndsramen 2015 är drygt 40 miljarder kronor, vilket är något högre än året innan. Av ramen går 29,5 miljarder kronor till internationellt bistånd. Resterande medel används framför allt till stöd för asylsökande i Sverige!
Alltså en ökning från 10,5 till 24 Miljarder!
 

SVENSK ARBETSMARKNAD PRESSAD? … Arbetslöshet men ändå svårt att rekrytera folk. Sverige toppar listan över världens mest pressade arbetsmarknader efter USA, enligt rekryteringsbolaget Hays. I en rapport från Hays talas det om kompetensbrist, ett oflexibelt utbildningssystem och ett högt lönetryck.
Både förra och nuvarande regering har hela tiden talat om validering av olika kunskaper och utbildningar som erhållits från olika invandrares hemländer, bra och fina studier inom gymnasier, högskolor och universitet? Var finns dessa individer? Sverige och Svensk exportindustri letar febrilt efter dessa!?

Nuvarande regering tillsammans med Stefan Löfven och Ylva Johansson talar hela tiden om alla 100 000-tals akademiker och andra välutbildade som kommit till Sverige under senaste åren från tex Somalia, Eritrea, Etiopien, Afghanistan, Irak och nu senast från Syrien!
Konstigt att inte denna arbetskraft och potential kan fylla den tomma kvot av rekryteringsbehov som nu efterfrågas av olika arbetsgivare i vårt land och Sverige? Vad gör regeringen, arbetsförmedlingen, migrationsverket och andra aktörer, mer än fixar ”tak över huvudet” för dessa välutbildade och kunniga människor, ”MEN” som vi så väl behöver för vårt fortsatta sociala välstånd i framtiden? Vi undrar vad är problemet? 

FÖRSLAG OM NYA ARVSSKATTEN! … Arvsskatten, som avskaffades 2004, var hög och i vissa fall svår att betala för företagare. För en egendom som gick i arv kunde skatten vara upp till 30 procent, och familjeföretag drabbades särskilt hårt eftersom de ibland tvingades realisera tillgångar i företaget för att betala arvsskatten. LO, TCO och SACO har under den senaste tiden krävt att arvsskatten, som avskaffades 2004, ska återinföras. 

SKANDAL!…..Handelsbankssfärens toppfigur Anders Nyrén har ifrågasatts starkt för ersättningskulturen i bolagen och turerna kring SCA:s flygaffärer. Nu visar det sig att han själv kan kvittera ut en jättepension på 140 miljoner kronor, skriver SvD Näringsliv. Nyrén är i dag styrelseordförande i Handelsbanken. Tidigare avslöjades att han skrivit på ett ovanligt frikostigt avtal för efterträdaren Pär Boman: 11,2 miljoner kronor för jobbet som ordförande i Handelsbanken. Men Nyrén går inte lottlös för egen del heller. Att Nyrén i sin roll som vd för Industrivärden kan få ihop 140 miljoner kronor i pension hänger ihop med att hans pension är förmånsbestämd, något som nästan är helt avvecklat på andra håll. Vi tycker detta är fel!

REALISM! ….. Kan Sverige och vi skattebetalare ”vilja” ta emot många av världens 60 miljoner människor som är på flykt? Även om nuvarande regering tror detta, så är detta orealistiskt! Varför skall vi i Sverige hela tiden försöka vara ett föregångsland när övriga länder i Europa numera förstått att vår integrations och migrationspolitik inte fungerar!

TOMMA LADOR? …. Finansminister Magdalena Andersson har hela tiden sagt att ”ladorna är tomma” samtidigt som Sverige (läs skänker!) 100 miljoner till Ukraina? Samtidigt som hon vill låna Miljarder från EU:s socialfonder om den ökade kostnaden för Sverige pga den ökade asylinvandringen? 

ORIMLIGT! …. 32 personer är åtalade  i Mars 2015 i en härva med misstänkt fusk inom hemtjänsten i Södertälje.
Med 142 planerade förhandlingsdagar och en beräknad kostnad till minst av en kvarts miljard (250 000 miljoner), blir målet det längsta och dyraste någonsin i en svensk tingsrätt! Samtidigt gäller de misstänkta bedrägerierna med hemtjänstersättning och nystartsbidrag endast cirka 7 miljoner kronor enligt uppgifter ur åtalet. Hur mycket ska ett brottmål kunna kosta i rätten? En kvarts miljard kronor kan det alltså kosta i tingsrätten, det kan jämföras med att de totala kostnaderna för offentliga försvarare i samtliga mål i Sverige var omkring 1,3 miljarder kronor 2013! Vad tycker Du? Vi tycker inte detta är rimligt!

SKRÄMMANDE! …… Nu har Boverket kommit fram till att nya bostäder behövs i Sverige? Efter 5 års ”hårt” arbete kommer nu denna  information och statistik ut i januari 2015! Boverket har kommit fram till att det behövs byggas nya bostäder pga den ökade tillströmningen av nyanlända och invandrare?
Har inte svenska folket redan förstått detta och fattat denna bostadspolitik? Var finns lägenheter och boende för våra barn och barnbarn i ett samhälle som vi skapat och byggt upp med olika skattemedel?Utredning efter utredning som inte leder till något konkret! Ska vi acceptera denna orättvisa politik, att nyanlända ska få förtur till boende och lägenheter för äldre, ungdomar? Är detta rättvist? Vi tycker inte det!

ELITFÖRSVARARE? ….. Varför måste man hela tiden utföra grova brott för att få en elitförsvarare eller kändisadvokat som kostar oss skattebetalare massor av extra miljoner varje år?
Dessa kändisadvokater kostar ungefär 6 gånger mer än en vanlig praktiserande advokat, som har samma förutsättningar och kanske mer kunskap. Domstolarna sväljer med hull och hår dessa onormala och saltade räkningar från dessa sk. kändisadvokater och målsägarbiträden.
Inte konstigt att Domstolsverket hela tiden måste begära 100-tals miljoner i tilläggsanslag år efter år!
Vi tycker detta är fel!

ASYL PLAYBOYS? …… Hur kan man acceptera att numera sk. ”syriska flyktingar” kommer till Sverige med privat jetflygplan till Bromma Flygplats och söker asyl? Behöver verkligen dessa personer skydd här? Hur tänker dessa smarta flyktingsmugglare? Är detta Sveriges nya migrationspolitik?
Vi tycker detta är fel!

TIGGERIET …..Vi tycker det är viktigt och tydligt säga ifrån att den här sortens aktiviteter inte är välkomna i vårt land. Det finns rumäner och andra nationaliteter här som inte kan engelska och inte ens borde vara här om de inte på allvar söker arbete.
De som kommer hit utan någon som helst avsikt att bidra till den svenska ekonomin ska avlägsnas snarast, i synnerhet om de gjort sig skyldiga till aggressivt tiggeri, fickstölder eller annan brottslighet.
Denna brottslighet har en mycket negativ effekt för turism, handel och de boende. Problemet är svårt att komma tillrätta med och vi förutsätter att polisen försöker förhindra brott istället för att bestraffa detta i efterhand, då det redan är försent.

 

Vill Du verkligen förändra…..

RÖSTA PÅ SVENSKA FÖRNUFTSPARTIET!